2. Roze lak pumps

Ow, ow, ow, ow, wat heb ik gezegd!! Zoals altijd als ik mijn lat weer hoog gelegd heb, roep ik meteen in het rond wat ik van plan ben...…..zodat er geen weg meer terug is. Lees hier: daar ben ik veel te trots voor om nog terug te krabbelen. Ik word gelukkig gesteund door manlief die het maar al te fantastisch vindt dat ik me dit op mijn nek gehaald heb.
Ik wil meteen doorpakken omdat ik nu vooral geladen ben met positieve hyperactiviteit. Hubbie zorgt ervoor dat we meteen bij een specialist op gebied van racefietsen terecht kunnen. Vanzelfsprekend heb ik online al een fiets uitgezocht met prachtige roze accenten. Ik zie me al aan de start staan met een roze fiets, roze helm, roze schoenen en mijn Vive pakje. Volledig in perfectie gestyled. Compleet diva-(Vive's bijnaam)waardig. Manlief zegt er maar niets van en stuurt de met zorg uitgekozen fiets  naar de kenner/handelaar in racefietsen.

Op weg naar de fietsspecialist zit ik als een blij kind in de auto. Zo meteen weet ik precies wat mijn framemaat is en kan ik mijn roze fiets gaan bestellen!
Niets blijkt minder waar...……...zoals vanzelfsprekend al mijn gedachten gepasseerd was maar wat ik heel snel ergens weggeduwd heb in mijn kleine teen aldus onder het mom van; vooral negeren.
Neeeeejj de gekozen fiets gaat je echt geen comfort bieden aldus de fietsspecialist, het gaat niet om de kleur, die kun je altijd met accessoires nog krijgen. De grijns op manlief zijn gezicht zegt voldoende hij mompelt naar de fietsspecialist iets van "ik wilde het al niet zeggen, dacht laat het maar aan jou over". Ja mooi hoor! De bliksemschicht die zo snel gaat dat hij niet zichtbaar is komt klaarblijkelijk wel over. Maar de specialist weet er wel raad mee en tovert een perfect blinkend Italiaans handgemaakt model van carbon uit zijn voorraad tevoorschijn! Dit moet alle comfort gaan bieden waardoor het fietsen ook aangenaam wordt. Manlief babbelt wat met de specialist over alles wat de fiets doet en kan........ik kan alleen maar de kleurstelling beoordelen welke enigszins in klassieke stijl is (zwart/wit). Geen nieuw exemplaar, zoals de eerder met zorg uitgekozen roze versie, maar een tweede hands. In perfecte staat dat wel en € 1000 duurder dan de eerder gekozen versie. Denk er eens over na is de boodschap en laat me maar weten of je er een rondje op wil maken......We gaan naar huis.



Thuis gruwelt mijn lijf van energie die eruit moet. Manlief en ik besluiten dat ik maar eens een testritje op deze Italiaan moet gaan maken. ๐Ÿ˜‰
In datzelfde weekend hebben we een evaluatie van team Vive. Het wordt door het gehele team met applaus ontvangen dat ik als rijder in de volgende editie ga deelnemen. Dat geeft vertrouwen, ondanks ik nog steeds niet op een fiets heb gezeten. Ik krijg allerlei tips mee over het computergestuurd doormeten van je houding op de racefiets voor de juiste afstelling, tot motiverende supports over tintelende handen en voeten, tot het insmeren van het vrouwelijk geslachtsorgaan om het schuren tegen te gaan ๐Ÿ˜Ÿ. Wat een elegante sport...… Ik snak weer naar mijn mooie roze lakpumps (welke op zichzelf al een kapitaal waard zijn), met een mooi jurkje van het perfecte veel bezochte winkeladresje om op een geweldige cocktailparty (die ik overigens te weinig bezoek) te crashen i.p.v. deze stoere ellende aan te horen.

Op maandag kom ik volledig gekleed in professioneel fietspakje bij de fietsspecialist welke de fiets volledig op maat stelt. Ik sta er wat onhandig bij want snap er allemaal maar niks van. Gekleed in het voormalig teamtenue van een neef van mijn hubbie, wie professioneel renner is en het tenue ooit aan manlief geschonken heeft. Hubster kwam erachter dat het niet geheel paste omdat hij minder atletisch gevormd was en wat meer de vorm van een machtig aantrekkelijke oerman heeft. Maar gezien het een mooi collectors item was en manlief enorm respect heeft voor de carriรจre van zijn neef is het in de kast blijven liggen en heb ik enorm geluk dat dit prachtig gestroomlijnd pakje mij perfect past. Ik zou er bijna mijn roze lak pumps onderaan willen doen. Maar dat zou ongeveer qua balans uitkomen op genderneutraal, zoiets als een combinatie van een gele trui drager en een ronde miss. Qua competenties heb ik overigens het gevoel dat ik eerder in de laatste klasse uitkom. Resume; ik dwaal te ver af. Vanavond ga ik met mijn machtige oerman, vanaf nu mijn zeer gewaardeerde instructeur genoemd, een rondje maken om eens te ervaren hoe het is om op die handgemaakte Italiaanse racefiets te zitten.

Eenmaal thuis sta ik in prachtig fietspakje wat vreemd naar het Italiaans wezen te staren waarvan ik de taal niet spreek. Ik ga toch zeker niet wachten tot manlief vanavond thuiskomt om een rondje te fietsen. Ik mompel tegen mijn Italiaanse tweewieler; "sono una donna forte". Ik stap erop en fiets wankel weg. Maar enkele meters verder merk ik dat het heerlijk trapt en dat je al snel tempo kunt maken. Ik probeer een rondje van 5 kilometer want technieken als schakelen en gecontroleerd remmen beheers ik nog niet.

Binnenkort het vervolg van mijn avontuur! Volg en deel mijn blog om een groot platform te creรซren voor onze fondsenwerving voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Interesse om te sponsoren, neem contact met ons op. Een blog vol humor, liefde, kracht en positiviteit.

Interesse in het boek Vive, Liefde - Kracht - Positiviteit? 100% van de verkoopprijs gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Meer info over of koop hier het boek van Vive

Reacties

  1. ๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ HELD ❤️❤️๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten